Makkelijk zelf te varen bootjes

Zorgeloos zelf varen zonder vaarbewijs

Je mag met onze bootjes zelf varen over de Amsterdamse grachten en de Amstel. Dat is heel makkelijk, ook als je geen vaarbewijs of ervaring hebt.

Onze bootjes zijn stevig, betrouwbaar en makkelijk in het gebruik. Ook zijn ze niet onnodig groot en varen ze niet harder dan loopsnelheid. Dat maakt ze bij uitstek geschikt om zorgeloos zelf te varen.

Je krijgt van ons altijd een persoonlijke instructie. In een paar minuten leggen we je alles uit en laten we je alles zien wat je moet weten voordat je het water op gaat.

Zorgeloos zelf varen – geen vaarbewijs nodig

Je mag zelf varen met onze bootjes. Dat is heel makkelijk, ook als je geen vaarbewijs of ervaring hebt.

Onze bootjes zijn stevig, betrouwbaar en makkelijk in het gebruik. Ze zijn niet onnodig groot en varen ze niet harder dan loopsnelheid. Dat maakt ze heel geschikt om zorgeloos zelf te varen.

Je krijgt van ons altijd een persoonlijke instructie. In een paar minuten leggen we je alles uit en laten we je alles zien wat je moet weten.

Zelf boot varen Amsterdam Boaty fluisterboot

Een volledig open bootje óf deels overdekt bootje huren?

Je kunt bij onze bootjes in twee uitvoeringen huren: volledig open óf deels overdekt. Het zijn in principe dezelfde bootjes: ze hebben het formaat van een kleine sloep (ca. 5,00 meter lang en ca. 1,70 meter breed) en dezelfde snelheid. Ook de tarieven zijn hetzelfde. Het enige verschil is de gedeeltelijke overkapping met zonnepanelen.

Bij het maken van je
online reservering zie je welk type bootje er op dat moment beschikbaar is. Als er volledig open bootjes én bootjes met een dakje beschikbaar zijn, kun je zelf je keuze maken. 

Volledig open fluisterboot

  • lekker voor zonaanbidders
  • iets makkelijker in- en uitstappen
  • wat beter zicht

Deels overdekte fluisterboot

  • bij felle zon schaduw op een deel van de boot
  • bij regen blijft een deel van de boot droog
  • nog milieuvriendelijker: eigen zonnestroom

Ruimte genoeg voor 6 personen

Je mag op onze bootjes met maximaal 6 personen varen (inclusief degene die de boot bestuurt). Dat is het maximum voor de vergunning en de verzekering van onze bootjes.

Ook bij een volle bezetting zit iedereen nog steeds ruim genoeg en is er nog voldoende plek voor wat handbagage. Of om je huisdier mee te nemen. 

Ben je met meer dan 6 personen? Huur er dan s.v.p. een bootje bij. Of laat je schoonmoeder thuis.

Bootverhuur Amsterdam zelf varen fluisterboot

Stil, uitstootvrij en ontspannen zelf varen

Ontspannen zelf varen; dat is de bedoeling van onze sloepjes.

Door de elektrische aandrijving van je fluisterboot heb je geen last van motorlawaai, harde trillingen of stinkende uitlaatgassen. Je hoort de motor stilletjes zijn werk doen en het water om je heen rustig kabbelen. Je verstaat elkaar goed en krijgt veel mee van je omgeving, of dat nou de stilte van de Amstel is of de drukte van het centrum.

In de banken van je bootje zitten flinke accu’s. Wij zorgen dat daar altijd voldoende stroom in zit. Dus je hoeft onderweg nooit op zoek naar een tankstation of een laadpaal.

Elektrische boot huren Amsterdam 2 personen zelf varen

Kussentjes en zwemvesten inbegrepen

Je krijgt van ons altijd schuimzitjes mee om op te zitten. Die zorgen ervoor dat je geen koude billen krijgt bij fris weer. En ook dat je je billen niet brandt bij warm weer met felle zon.

Ook krijg je van ons gratis zwemvesten in bruikleen. Die hebben we in drie maten: voor peuters, kleuters en voor volwassen niet-zwemmers. Heb je kindervestjes nodig? Laat het ons dan s.v.p. even van tevoren weten, zodat we zeker weten dat we er genoeg voor je hebben liggen.

Fluisterboot Amsterdam huren zelf varen zwemvesten

Graag een open bootje, maar niet meer beschikbaar?

Bij mooi weer vinden de meesten van ons het lekker om wat zon te pakken. Dan kun je dus het best een volledig open sloepje (zonder overkapping) te huren.

Maar de mooiste dagen zijn uiteraard ook onze drukste dagen. Dan kan het zijn dat al onze open bootjes al gereserveerd zijn. In dat geval raden we je aan het te proberen bij onze collega’s van Boats4rent Amsterdam Westerpark. Daar kun je een zelfde soort fluisterboot huren, met dezelfde service en voor dezelfde tarieven als bij ons.

De ligplaats van Boats4rent is zo’n beetje aan de andere kant van de stad, naast de Westergas. Van daar zit je binnen 10 minuten op de Brouwersgracht.

Geen open bootjes meer beschikbaar? Check Boats4rent

Bij mooi weer kan het gebeuren dat al onze open sloepjes al gereserveerd zijn. Dan kun je het proberen bij onze collega’s van Boats4rent Amsterdam Westerpark. Daar kun je een zelfde soort fluisterboot huren, met dezelfde service en tarieven als bij ons.

De ligplaats van Boats4rent is zo’n beetje aan de andere kant van de stad, naast de Westergas, op zo’n 10 minuten varen van de Brouwersgracht.

Bootje huren Amsterdam 2 personen

Of huur je liever een grote sloep of salonboot met schipper?

Wil je liever niet zelf varen? Of één grote sloep huren voor meer dan 6 personen? Of zoek je een wat luxere boot, zoals een salonboot met schipper? Dan kunnen wij je helaas niet helpen.

Wél kunnen we je onze collega's van Sloepvrienden aanraden. Zij verhuren een aantal leuke sloepen en salonboten voor grotere groepen. Voor zulk soort boten hebben zij de scherpste tarieven van Amsterdam. Een mooie en betaalbare salonboot huren kan ook bij E-boats. Voor zakelijke vaartochten, huwelijken, jubilea, etc. met groepen van ca. 35 tot 90 personen raden we de schitterende salontjalken van Boot Huren Amsterdam aan.

En een uitgebreid overzicht van zo'n beetje alle soorten vaartochten in Amsterdam vind je op de Rondvaartvergelijker.

Liever een grote sloep of salonboot met schipper?

Wil je liever niet zelf varen? Met meer dan 6 personen op één grote sloep? Of een luxe boot met schipper? Dan raden we je onze collega's van Sloepvrienden aan. Zij hebben leuke sloepen en salonboten voor grotere groepen, voor de laagste prijzen van Amsterdam. Een salonboot huren kan ook bij E-boats. Voor zakelijke vaartochten en privé-feesten met groepen van ca. 35 tot 90 personen raden we de schitterende salontjalken van Boot Huren Amsterdam aan.

En een uitgebreid overzicht van zo'n beetje alle soorten vaartochten in Amsterdam vind je op de Rondvaartvergelijker.

Sloep huren met schipper  Amsterdam