Waar staat Boaty voor?

De naam Boaty is een soort Engelse verbastering van van het Nederlandse ‘bootje’. Hij klinkt zoals wij willen zijn: sympathiek, vrolijk, niet te fancy, internationaal georiënteerd en ongecompliceerd.

Wat merk je daarvan in de praktijk?

  1.  Onze boten: die zijn milieuvriendelijk, makkelijk zelf te varen en basic op een prettige manier. Verwacht van onze bootjes geen luxe, maar wel alles wat je nodig hebt om ontspannen door de stad te kunnen varen.
  2. Onze processen: die zijn eenvoudig en efficiënt waar mogelijk, en persoonlijk waar nodig. Reserveren gaat makkelijk en snel, telefonisch als je vandaag nog wilt varen en voor alle andere dagen online. En in een paar minuten leggen we je voor vertrek persoonlijk alles uit wat je moet weten.
  3. Onze tarieven: wij zijn bewust met afstand de voordeligste bootverhuur van Amsterdam. Wij willen het toegankelijk en betaalbaar houden. Uiteraard zijn we blij dat ons bedrijf in de loop der jaren steady is gegroeid. Maar dat hebben we bereikt door meer boten en een hogere bezetting, en niet door voortdurend onze tarieven te verhogen. In de 12 jaar dat we nu bestaan, hebben we alleen een keer het tarief verhoogd voor de middagen in het weekend. Alle andere tarieven zijn al die jaren hetzelfde gebleven. Waar maak je dat nu nog mee?

Wat vinden anderen van Boaty?

In de eerste jaren van ons bestaan hadden we nog een old school papieren gastenboek. Tot de opkomst van reviews op allerlei sociale media. Nu kun je op platforms als Facebook, Yelp en vooral Google en Tripadvisor teruglezen hoe onze gasten ons beoordelen. In de vele honderden reviews zie je duidelijk terugkomen waar we voor staan. Men vindt onze boten over het algemeen vrij eenvoudig en niet al te snel, maar ook ruim genoeg, makkelijk te besturen en goed geschikt om mee door de stad te varen. Het feit dat onze bootjes elektrisch varen wordt steeds belangrijker gevonden. En onze prijs-kwaliteitsverhouding wordt zeer gewaardeerd. Maar wat het er het meest uitspringt in de klantbeoordelingen, is de waardering voor de persoonlijke hulp en uitleg door ons personeel.

Kom ook bij ons varen!

Wil je ook eens zelf ervaren hoe het is om zelf over de Amsterdamse grachten te varen met een fluisterboot? En vind je het prettig om daar goede persoonlijke hulp en uitleg bij te krijgen, zonder daarvoor de hoofdprijs te hoeven betalen? Reserveer dan nu je eigen Boaty. Tot snel!

HOE IS BOATY ONTSTAAN?

Veel zelf gevaren, altijd leuk!

Boaty Bootverhuur is opgericht in 2008. Voor die tijd voeren we veel met vrienden over de grachten, in gammele tweedehands bootjes met oude benzinemotoren die we samen hadden gekocht. Zeker in de eerste jaren na aanschaf werd er volop gevaren. Soms lang van tevoren gepland, maar meestal spontaan last-minute. Hoe dan ook, het was altijd leuk en ontspannen. Dat vonden ook de vele andere vrienden en bekenden die werden uitgenodigd om mee te varen. Vaak gingen we vooraf even langs de supermarkt voor wat te eten en te drinken en bepaalden we onderweg waar we naartoe wilden varen en hoe lang we weg bleven. Relaxt!

…maar een eigen boot bleek ook een hoop gedoe

Toch bleek er wel een keerzijde te zijn aan het hebben van een eigen boot. Al snel begrepen we de herkomst van een aantal belegen grappen onder bootbezitters: ‘Koop een boot en werk je dood’ en ‘Er zijn twee momenten dat je blij bent met een boot: de dag dat je hem hebt gekocht en de dag dat je hem hebt verkocht’. Motoren gingen stuk, na een regenperiode was het flink hozen om de boot weer enigszins droog te krijgen, de stalen bootjes roestten en de kunststof bootjes kregen scheurtjes of raakten echt lek. Het liggeld ging flink omhoog en er verdwenen zelfs boten: één verkeerd aangemeerde boot werd weggesleept door de gemeente en twee boten zijn gestolen.

Het bootverhuur-idee: wel de lusten, niet de lasten!

Samengevat: zelf varen is dus geweldig, maar alle zorgen er omheen zijn een hoop gedoe. Hoe leuk zou het dan zijn om te kunnen genieten van zelf varen over de Amsterdamse grachten zónder al dat gedoe? Dat leek ons een gat in de markt: een bootverhuurbedrijf waar je gemakkelijk en betaalbaar even een bootje kunt huren om zelf mee te varen.

Pionieren op de Amsterdamse grachten

Bootverhuurders met bootjes om zelf te varen bestonden destijds nog niet in Amsterdam. Dat betekende dat we zelf het wiel moesten uitvinden. Dat had hele leuke kanten, zoals de zoektocht naar de meest geschikte bootjes, steigers, stroomvoorziening en andere materialen, het uitdenken van leuke routes door de stad en het maken van een eerste website. En minder leuke kanten, zoals een lang bureaucratisch proces voor het verkrijgen van alle benodigde vergunningen. En dat bleken er nogal wat. Maar het is gelukt, en in het voorjaar van 2008 konden we beginnen met drie spiksplinternieuwe fluisterboten. En sindsdien zijn we stapje voor stapje gegroeid naar de mooie vloot die we nu in het water hebben liggen. 

“We hadden een open boot gehuurd in de middag. De vaarroutes die je erbij kreeg zijn perfect en met 3 uur heb je meer dan genoeg tijd. Vriendelijk personeel en de boten zijn goed geprijsd. Wij gaan dit zeker nog een keer doen en komen 100% terug bij Boaty!”

Vivianne D (juli 2018 op Tripadvisor)

“Het was heel fijn varen door Amsterdam. Er zijn duidelijke regels en uitleg met een duidelijke kaart en verschillende routes die je erbij krijgt. Makkelijk bestuurbare bootjes. Hele fijne middag gehad.”

Robine M (mei 2019 op Google)

“Wij hebben maandagavond heerlijk gevaren. Prima bootje (met dak voor de nog steeds brandende zon). Bij aankomst werden wij prima geholpen. Een korte uitleg over de boot en een aantal suggesties voor de vaarroute en dan varen maar. Ook bij terugkomst werd alles soepel geregeld en konden wij voldaan nog een afzakkertje halen in de nabijgelegen kroeg. Top avond!”

Peterv2863 (juni 2019 op Tripadvisor)

“Super leuk om met zo een bootje amsterdam te verkennen, vriendelijke en duidelijke service door de medewerkers. Top dag!”

Rodney P (juni 2019 op Google)