Varen op de Amstel, de stad uit

Lekker ontspannen, weg uit de drukte van de stad


Als je een bootje huurt om even te ontsnappen aan de drukte, is dit ideaal: een heerlijk ontspannen op de slingerende Amstel de stad uit varen. Bij mooi weer kun je onderweg zelfs zwemmen!

Deze route is kinderlijk eenvoudig: je vaart het Amstelkanaal uit en slaat rechtsaf om de Amstel af te zakken. Halverwege draai je om en de terugweg is hetzelfde.

Helemaal naar Ouderkerk aan de Amstel is wat te ambitieus. Daarvoor gaan onze bootjes te langzaam. Heen en terug naar café-restaurant Klein Kalfje is wel prima te doen. Dat duurt zonder pauze ongeveer twee uur. Dan houd je dus nog voldoende tijd over om onderweg ergens te zwemmen en/of te picknicken.

Wat valt er te zien op deze route over de Amstel?

Op deze route de stad uit is wat minder te zien dan op de twee vaarroutes door het centrum. Maar daar krijg je wat anders voor terug: rust, ruimte, wijdse uitzichten en groen.

Toch kom je ook op deze route wel wat bezienswaardigheden tegen:

  1. bruggen en gebouwen in Berlagestijl
  2. de wolkenkrabbers rondom het Amstelstation
  3. het Martin Luther Kingpark
  4. begraafplaats Zorgvlied
  5. het buitenverblijf Amstelrust
  6. de Riekermolen
  7. het standbeeld van een schilderende Rembrandt van Rijn
  8. café-restaurant Klein Kalfje
  9. waaiende rietkragen, woekerende weilanden, wulpse watervogels en nog zo wat van die dingen die je buiten de stad aantreft… 

Deze vaarroute over de Amstel op de kaart


Deze vaarroute is zo makkelijk dat je er niet eens een kaart voor nodig hebt. Toch krijg je die voor de zekerheid van ons mee. Dan weet je een beetje wat je te wachten staat en wat je onderweg tegenkomt. 

Op Google Maps bovenaan deze pagina kun je deze route over de Amstel de stad uit alvast even bekijken.