Oostelijk centrum & Amstel

Reserveer mijn Boaty

Vaarroute Oostelijk Centrum en Amstel

Oostelijk Centrum: iets minder bekend, zeker zo boeiend

Deze route combineert de Amstel met de oostelijke binnenstad. Nét even anders dan het Amsterdam dat iedereen kent! Je vaart een flink stuk over het mooiste deel van de Amstel, over het indrukwekkende Oosterdok en door de iets minder bekende en minder drukke Plantagebuurt, die wel zeer de moeite is. Zonder pauzes duurt deze route circa 2,5 uur. Je krijgt van ons een grote gelamineerde kaart mee, waar deze route ook op staat. Je kunt de route hieronder ook alvast bekijken op Google Maps.

Deze route op de kaart

Je krijgt van ons een grote gelamineerde kaart mee. Daar staat deze vaarroute ook op. Je kunt de route hieronder ook alvast bekijken op Google Maps.

Een beschrijving van deze mooie route

Om te beginnen vaar je via het Amstelkanaal en de Amstel richting de binnenstad van Amsterdam. Na onder meer het Amstel Hotel en Koninklijk Theater Carré ga je rechtsaf de statige Plantagebuurt in. Via de Hortus Botanicus en enkele gebouwen van de Universiteit van Amsterdam vaar je om Artis heen. Met een beetje geluk zie je vanuit je eigen huurbootje bijvoorbeeld een giraf of een zebra lopen. Na een stukje van het schitterende Entrepotdok steek je langs het Scheepvaartmuseum het Oosterdok op en vaar je om Nemo heen langs de nieuwe bibliotheek en de replica van het VOC-schip Amsterdam. Daarna vaar je verder door het centrum terug naar de Amstel, langs de Montelbaanstoren, het Waterlooplein en de Stopera. Na het meest interessante deel van de Amstel vaar je als het ware om De Pijp heen -langs onder meer De Nederlandse Bank, de Heineken Experience, het Rijksmuseum en de dames van vertier op de Ruysdaelkade- om uiteindelijk weer uit te komen bij onze ligplaats naast hotel Okura.

Facebookgoogle_plus