Vanaf onze sloepverhuur maak je de mooiste vaartochten door Amsterdam

Boaty ligt in het geliefde stadsdeel De Pijp, aan de zuidkant van het centrum van Amsterdam. We hebben geen eigen huisadres, maar een drijvende steiger aan de Jozef Israëlskade aan de voet van het bekende hotel Okura. Het hotel is het enige hoge gebouw in de buurt, met de Nederlandse vlag op het dak. Voor je navigatie gebruik je het best het adres van het hotel: Ferdinand Bolstraat 333. Je hoeft niet het hotel in; wij staan voor je klaar op onze steiger.

Hieronder vind je:

Is het voor jou handiger om je vaartocht niet vanuit Zuid maar vanuit het westelijk centrum te maken? Niet getreurd: daar kun je namelijk terecht bij onze collega’s van Boats4rent Bootverhuur. Daar hebben ze nagenoeg dezelfde boten, tarieven en service als wij bij ons.

Hoe kom je bij Boaty Bootverhuur Amsterdam?

directions_walk

De bekendste attracties in Amsterdam Zuid liggen op loopafstand van Boaty. Zo loop je vanaf het Museumplein, de Albert Cuypmarkt of de Heineken Experience in ongeveer een kwartiertje naar Boaty. En metrostation De Pijp is slechts 5 minuten lopen.

directions_bike

Boaty is vanuit heel Amsterdam goed bereikbaar met de fiets. Vanaf Amsterdam Centraal kom je bij Boaty door 20 minuten in een nagenoeg rechte lijn naar het zuiden te fietsen (kijk uit voor de tramrails). 

local_taxi

De taxi is in veel gevallen de snelste en makkelijkste manier om bij ons te komen. Met een wat grotere groep hoeft dat niet veel duurder te zijn dan het OV. Iedere taxichauffeur in Amsterdam kent onze directe buurman: hotel Okura aan de Ferdinand Bolstraat 333.

tram

Vlakbij, op slechts 5 min. lopen, stopt de Noord-Zuidlijn metro op station De Pijp. Ook dicht in de buurt komen tram 12 vanaf treinstation Amstel (Scheldestraat, 1 min. lopen), tram 3 (Ceintuurbaan, 5 min.lopen), en tram 4 (Amstelkade, 10 min. lopen). Treinstation RAI ligt op 20 min. lopen.

directions_car

Boaty is ook goed bereikbaar met de auto. Bij normaal verkeer ben je vanaf de ring A10-Zuid binnen 10 min. bij Boaty (neem afslag 109, Rivierenbuurt). Ga je voor gemak? Parkeer dan voor 4,50 per uur aan de Amstelkade 130-150. De Flow Parking aan de Gelrestraat 2 (15 min. lopen) heeft een voordelig dagtarief van 25,-.

local_airport

Meteen in een Boaty stappen schijnt goed te helpen tegen een jetlag en is een geweldige manier om meteen Amsterdam in te gaan. Vanaf de luchthaven Schiphol is het 20 minuten met de taxi naar Boaty, of eerst 10 minuten met de trein naar station RAI en dan nog 20 minuten lopen. 

De mooiste vaartochten door Amsterdam

In een dagdeel (van 3 of 4 uur tijd) kun je vanaf onze sloepverhuur een schitterende vaartocht door het centrum van Amsterdam varen. Het handigst en leukst is om ‘tegen de klok in’ te varen. Dan begin je je vaartocht met een prachtig stuk over de Amstel. Vanaf de Amstel kun je ‘bakboord’ (linksaf) de hoofdgrachten op, of ‘stuurboord’(rechtsaf) naar het iets rustigere oostelijke deel van het centrum. Voor de terugweg raden we je een andere mooie route aan, via het Rijksmuseum en de Ruysdaelkade. Wil je meer weten over deze en andere mogelijke routes? Kijk dan op onze pagina over vaarroutes.

Sloepverhuur vaartocht centrum Amsterdam
Sloep verhuur vaartocht grachten Amsterdam Westerkerk
Boot verhuur Amsterdam vaartocht grachten

Leuke dingen in de buurt van onze bootverhuur

Museumplein

Dit is het culturele hart van Amsterdam, omringd door het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw. De vijver voor het Rijksmuseum en het grote grasveld in het midden zijn geliefde plekken om te chillen.

Heineken Experience

Op de plek waar Heineken in 1867 klein begon zijn bier te brouwen, vind je nu de Heineken Experience. Hier kom je op een leuke manier alles over dit wereldmerk te weten. Met aan het eind uiteraard een ‘product-confrontatie’.

Albert Cuyp

De grootste dagmarkt van Europa is geliefd bij locals en toeristen en altijd een bezoekje waard. Voor een lekker snack (verse haring, patat en stroopwafels), verse groenten en fruit, kazen en noten, kleding en huishoudelijke artikelen.

De Pijp

Deze levendige, jeugdige en diverse wijk is één van de leukste buurten van Amsterdam om een paar uur doorheen te slenteren. Je vindt hier veel horeca, gezellige pleintjes, veel unieke winkeltjes en het charmante Sarphatipark.

Leuke horeca in de buurt van onze sloepverhuur

Brouwerij Troost

De eerste brouwerij van het succesvolle Amsterdamse Troost ligt op enkele minuten lopen van onze ligplaats. Hier geniet je in de sfeervolle binnenruimte naast de brouwketels of buiten op het terras van de meest uiteenlopende zelfgebrouwen biertjes en bijpassend eten.

Hotel Okura

Fijnproevers zijn op hun plek bij onze buren, in de restaurants van hotel Okura: de Serre brasserie met terras en Bib Gourmand onderscheiding, twee Japanse toprestaurants (waarvan één met een Michelinster) en voor uitzonderlijke gelegenheden (en een goed gevulde portemonnee) Ciel Bleu met twee Michelin sterren.

Van der Helstplein

Het charmante en bij mooi weer Zuid-Europees ogende Van der Helstplein ligt goed verstopt in de Pijp en is nog niet overgenomen door het massatoerisme. Hier vind je gezellige cafés en goede restaurantjes met relaxte terrassen onder de grote sfeervolle platanen. 

Alternatieve bootverhuur in westelijk centrum: Boats4rent

Komt het westelijk centrum je beter uit als vertrek- en eindpunt van je vaartocht? Dan raden we je aan je bootje te huren bij onze collega’s van Boats4rent Bootverhuur. Die liggen aan de Nassaukade tegenover nummer 155, aan het randje van de Jordaan. Boats4rent heeft nagenoeg dezelfde bootjes, dienstverlening en prijzen als wij.