Veelgestelde vragen over onze sloepverhuur

Heb je een vraag over onze sloepverhuur? 

Hieronder vind je alle vragen die ons regelmatig worden gesteld. En natuurlijk onze antwoorden daarop. Allemaal overzichtelijk gerangschikt naar onderwerp.

Heb je een vraag over onze sloepverhuur?

Hieronder vind je alle vragen die ons regelmatig worden gesteld. En natuurlijk onze antwoorden daarop, allemaal overzichtelijk gerangschikt naar onderwerp.

Algemene voorwaarden

1. Mag ik zelf varen? Heb ik daarvoor een vaarbewijs of ervaring nodig?

Je mag bij ons zelf varen. Een vaarbewijs is niet nodig. En ervaring met boten ook niet. Je krijgt voor vertrek van ons een korte persoonlijke uitleg. Daarna is het heel makkelijk en leuk om zelf te varen.

2. Hoeveel personen mogen er op een bootje?

Wij hebben een verzekering en een vergunning voor maximaal 6 (zes) personen aan boord. We zijn zeer zuinig op onze vergunning, dus we zijn echt streng op het maximaal aantal personen! Let op dat ook (kleine) kinderen mee tellen als persoon.

3. Geldt er een minimum leeftijd? Hoe oud moet je zijn om te mogen huren / varen?

 Om een bootje te huren en zelf te mogen varen moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

4. Is er een verzekering inbegrepen bij de huur?

 Ja, je bent via ons verzekerd, op voorwaarde dat je je aan de regels houdt die wij je voor vertrek uitleggen. Er geldt een eigen risico van € 250,-.

5. Wat zijn de vaarregels op de grachten?

De paar belangrijkste regels leggen we jullie graag persoonlijk uit voor vertrek. De belangrijkste zijn goed rechts houden en voorrang geven.

6. Vragen jullie een borg? / Waarom moet ik een creditcard hebben?

Onze verzekering stelt twee eisen aan het huren van een bootje: een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) en een creditcard. Deze gebruiken we als borgstelling. Mocht je zelf geen creditcard hebben, dan heeft wellicht iemand anders uit je groep er één. 

7. Waar vind ik de algemene voorwaarden?

Reserveren en betalen

1. Hoe kan ik een bootje reserveren?

Als je vandaag wilt varen, bel dan 020 2617061. Voor morgen of later kun je alleen online boeken. Hier kun je de beschikbare tijden bekijken en jouw voorkeurstijd meteen vastleggen. 

2. Hoe lang van tevoren moet ik reserveren?

In de weekenden en in de vakanties zijn we vaak ruim van tevoren volgeboekt, zeker in de middagen. En hoe mooier het weer, hoe sneller we vol zitten. Dus om zeker te zijn van je bootje, raden we je aan van te voren te reserveren. Mocht het onverhoopt gaan regenen, dan mag je tot 24 uur van tevoren gratis je reservering verschuiven naar een andere datum. 

3. De tijd die ik wil varen, is niet beschikbaar op jullie website? Hoe kan dat?

 Dat betekent dat al onze bootjes op dat moment al gereserveerd zijn. Hopelijk zit er nog wel een andere tijd tussen die je ook uit komt. En anders zou je ook even kunnen kijken bij onze collega’s van Boats4rent Bootverhuur Amsterdam Westerpark

4. Kan ik ook op de dag zelf betalen?

Wij vragen altijd om betaling vooraf, net als bij concertkaartjes of vliegtickets. Je online reservering is pas definitief als je die hebt afgesloten door te betalen met iDEAL, creditcard of Paypal. Uiteraard kun je op de dag zelf langskomen om een bootje te huren en dan te betalen, maar dan kunnen we geen beschikbaarheid garanderen.

5. Krijg ik een bevestiging van mijn reservering?

 Jazeker, die krijg je per mail. Bij betalingen met iDEAL kan dat een paar uur duren. Als er geen bevestiging in je inbox zit, check dan s.v.p. je spam box of junk mail folder.

Annuleren en verzetten

1. Hoe zit het met afzeggen / annuleren / regen / slecht weer? Krijg ik mijn geld terug?

Als je ziet dat het slecht weer wordt (regen en/of storm), mag je tot 24 uur van tevoren je reservering kosteloos verzetten. Je mag meteen een nieuwe datum kiezen. Als je nog geen nieuwe datum hebt, dan krijg je een tegoed dat een jaar lang geldig is. Wij geven geen geld terug en alle andere redenen om niet te komen varen zijn voor eigen risico.
Tijden

1. Hoe lang kan ik met jullie bootjes varen?

Je kunt bij ons kiezen uit vaarperiodes van 3 uur, 4 uur of een hele dag van max. 10 uur.

2. Kan ik het bootje ook korter dan 3 uur huren, bijvoorbeeld voor een uurtje?

Onze minimale huurperiode is 3 uur. Uiteraard mag je eerder terugkomen, maar we raden je aan om die minimum vaartijd lekker vol te maken.

3. Kan ik onderweg besluiten om langer weg te blijven?

Nee. Je reserveert bij ons altijd voor een van tevoren bepaalde periode. Uiteraard kun je ons wel van tevoren vragen of verlenging van die periode mogelijk is. Soms is dat niet mogelijk, bijv. als de boot meteen ná jou door iemand anders is gehuurd of als we meteen na jouw huurperiode sluiten. Als onze planning het wél toestaat, kun je tegen bijbetaling langer varen. 

4. Tot hoe laat kan ik bij jullie varen?

Wij sluiten een half uur voor de zon onder gaat. Hartje zomer betekent dit dat je tot uiterlijk 21.30 u kunt varen. In het voor- en najaar gaat de zon vroeger onder en sluiten we eerder. 

5. Tot wanneer loopt jullie seizoen?

Wij zijn open van begin maart tot eind oktober. De rest van het jaar vinden wij het te koud en/of te nat om een paar uur stil te zitten op een open bootje.

Prijzen / tarieven / kosten

1. Wat kost het huren van een bootje?

Wij hanteren de voordeligste bootverhuurtarieven van Amsterdam. Je kunt bij ons al drie uur varen voor € 79,- (+ 1,50 p.p. toeristenbelasting). Dat is ons voordelige ochtendtarief, geldig doordeweeks én in het weekend. De middag en avond zijn iets duurder, net als vier uur varen. Zie het tarievenoverzicht. 

2. Zijn er nog bijkomende kosten?

Ja, per persoon geldt er een toeristenbelasting van € 1,50. Die moeten wij namens de gemeente in rekening brengen voor het gebruik van de grachten. Verder zijn er geen bijkomende kosten. Dus 21% BTW, verzekering, stroomverbruik, en het gebruik van foam seats en zwemvesten is allemaal inbegrepen in onze tarieven. Net als een persoonlijke instructie door een leuke jongen of dame ;-).

De bootjes

1. Wat voor bootjes hebben jullie (soort, formaat, aandrijving)?

Wij hebben één formaat bootje, voor maximaal zes personen. Alle bootjes worden aangedreven door een kleine, stille en uitstootvrije elektromotor.

2. Hoe groot zijn jullie bootjes?

Onze bootjes hebben het formaat van een kleine sloep, ca. 5,00 x 1,65 meter. Dat is groot genoeg om met 6 (zes) personen ruim te zitten.

3. Hoe hard gaan jullie bootjes? Wat is de maximum snelheid?

De maximumsnelheid op de grachten is 7,5 km/uur. Onze bootjes gaan iets langzamer, ca. 5 km/uur (loopsnelheid), zodat ze voor iedereen veilig en makkelijk te varen zijn. In drie of vier uur kun je met deze snelheid een aardig deel van de stad zien (zie vaarroutes). 

4. Kan ik bij jullie ook een bootje huren met schipper / kapitein?

Nee, onze bootjes zijn alleen om zelf mee te varen. Van onze vergunning mogen we geen schipper mee verhuren. Voor een grotere boot met schipper raden we je onze collega’s van Sloepvrienden aan. Zij verhuren leuke sloepen en salonboten voor de scherpste tarieven van Amsterdam.

5. Waar kan ik foto’s van de bootjes vinden?

Hier vind je foto’s van onze bootjes.

Aan boord en onderweg

1. Wat moet ik meenemen op de boot?

Je vriend/vriendin/familie/vrienden/collega’s. Wat te eten en te drinken. En afhankelijk van het weer je zwembroek of een paraplu ;-). Wij zorgen voor de rest: een goede en schone boot, zwemvesten voor de kinderen en andere liefhebbers, een goede waterkaart, schuimzitjes en volle accu’s.

2. Mogen we de hond meenemen op de boot?

Ja hoor, ook de hond is zeer welkom. En we zorgen graag voor een bakje water aan boord.

3. Hebben jullie zwemvesten?

Jazeker, in allerlei maten. Als je met meerdere kinderen komt, is het handig om dat van tevoren aan te geven.

4. Krijgen we kussens mee?

Je krijgt voldoende schuimzitjes van ons mee. Dat isoleert en zit een stuk lekkerder dan een kaal bankje. Echte kussens of fat boys mag je desgewenst zelf meenemen.

5. Krijgen we een kaart mee?

 Jazeker. Een grote (A3) gelamineerde waterkaart met mooie vaarroutes en bezienswaardigheden onderweg.

6. Is er muziek of een aansluiting voor muziek aan boord?

Nee. Om geluidsoverlast op het water te beperken staat de gemeente geen muziek toe op open bootjes.

7. Hoe zit het met alcohol en softdrugs op de boot?

De kapitein moet nuchter blijven, net als de Bob in de auto. De ‘bemanning’ hoeft dat niet.

8. Hoe zit het met roken op de boot?

 Je mag roken aan boord. Gooi je peuken s.v.p. niet in de accubakken (explosiegevaar!) en ook niet in het water. Vissen en eenden roken niet. 

9. Kunnen we onderweg ergens stoppen / aanleggen / kunnen de bootjes op slot?

Je mag onderweg stoppen, maar zorg wel dat er altijd iemand bij de boot blijft. Je boot staat namelijk altijd aan en kan niet op slot. Als hij gestolen wordt tijdens je huurperiode, ben jij daar volledig aansprakelijk voor.

Onze ligplaats / locatie

1. Waar is jullie ligplaats/ hebben jullie een routebeschrijving?

Wij liggen in Amsterdam Zuid vlakbij de hoek van de Jozef Israëlskade en de Ferdinand Bolstraat 333. Dat is direct naast hotel Okura en op loopafstand van de Heineken Experience (15 minuten lopen), Albert Cuypmarkt (10 minuten lopen) en het Museumplein (20 minuten lopen). Op Google Maps kun je de precieze locatie vinden en een routebeschrijving laten maken.

2. Waar kan ik mijn auto parkeren?

Dat kan aan de overkant van de straat, voor € 4,50 per uur. Voor je navigatie kun je het best Amstelkade 130-140 aanhouden. Een dagkaart in de overdekte parkeergarage ‘Flow Parking’ (10-15 minuten lopen naar onze verhuurlocatie) kost € 25,-. 

Vaarroutes

1. Waar kan ik heen varen met jullie bootjes / wat is het vaargebied?

Je mag met onze bootjes bijna overal in Amsterdam varen. Alleen het IJ (dus ook de havens, Amsterdam Noord, KNSM- & Java-eiland en IJburg), de Kostverlorenvaart en de Nieuwe Herengracht zijn om veiligheidsredenen verboden.

2. Wat zijn leuke routes om te varen?

Wij hebben vier routesuggesties: twee door het centrum, één net buiten het centrum en één de stad uit. Voor vertrek krijg je een goede en grote (A3) gelamineerde waterkaart met mooie vaarroutes en bezienswaardigheden onderweg mee waar deze routes op staan ingetekend. Je hoeft ze dus niet uit je hoofd te leren 😉

Catering / eten en drinken

1. Verzorgen jullie ook catering / eten en drinken aan boord?

Dat doen wij niet zelf. Maar we hebben wel een goede tip voor je: de dames van Borrelplateau leveren op bestelling heerlijke, voornamelijk lokaal geproduceerde borrelhappen voor aan boord. Ook heel leuk en lekker is de Picnic Company, waar je verschillende soorten picknicks kunt bestellen. Die kun je onderweg ophalen bij een woonboot in het centrum.

2. Mogen we zelf eten en drinken meenemen op de boot?

 Ja hoor, dat mag. Op vijf minuten lopen vind je twee winkels van Albert Heijn (Maasstraat en Cornelis Troostplein).

3. Mogen we een BBQ / barbecue meenemen op de boot?

Nee. Open vuur is een hele gevaarlijke combinatie met de accu’s aan boord. 
Bedrijfsuitje / personeelsuitje / feestje / arrangementen

1. Kan ik mijn bedrijfsuitje / afdelingsuitje / personeelsfeestje bij jullie houden? Hebben jullie ook arrangementen?

Jazeker, bootje varen door Amsterdam vindt bijna iedereen leuk! Voor grote groepen hebben we de Canal Cruise Competition. Met deze leuke quiz tour vaar je een prachtige route door de stad. Verder helpen we je graag vrijblijvend met goede tips voor aansluitende activiteiten, zoals een borrel, eten, vergaderlocatie, etc. Neem s.v.p. even contact op (info@boaty.nl) en laat ons weten wat je wensen zijn. 

2. Kan ik mijn vrijgezellenfeest / vrijgezellendag bij jullie houden?

 Nee, vrijgezellenfeesten zijn bij ons niet welkom. Dit in verband met vervelende ervaringen in het verleden.

3. Kunnen we bootjes door jullie ergens laten bezorgen en/of ophalen?

Dan doen we alleen op afspraak, alleen voor grote groepen, alleen als onze planning dit toelaat, en tegen meerprijs. Neem s.v.p. even contact op (info@boaty.nl) en laat ons weten wat je wensen zijn. 

Koningsdag / Gay Pride / Canal Parade

1. Verhuren jullie ook met Koningsdag en met de Gay Pride / Canal Parade?

 Jazeker, meer info vind je op onze pagina’s over Koningsdag en de Gay Pride.

Overig

1. Hebben jullie een quiz / speurtocht / puzzeltocht?

 Jazeker, voor grote groepen hebben we de Canal Cruise Competition. Met deze leuke quiz tour vaar je een prachtige route door de stad.

2. Kan ik bij jullie een cadeaubon / kadobon kopen?

Dat kan zeker. Mail ons s.v.p. even als je een boottocht kado wilt doen. Graag met de naam van de gelukkige ontvanger(s), de naam van de gulle gevers en het gewenste bedrag.