SAIL: OPEN VOOR REGULIERE TOCHTEN, SAILGEBIED NIET TOEGESTAAN

Het gehele SAIL-gebied is NIET TOEGESTAAN met een Boaty

Elke vijf jaar is het SAIL in Amsterdam. SAIL is een gigantisch nautisch evenement, waar in enkele dagen miljoenen bezoekers op afkomen. In 2020 is het weer zo ver. Dan vindt alweer de 10e editie van SAIL plaats van 12 t/m 16 augustus. SAIL begint met een spectaculaire intocht over het Noordzeekanaal en het IJ. Daarna kun je een paar dagen lang van alles bekijken en beleven wat met zeilen en schepen -en dus vooral met zeilschepen- te maken heeft.
Het gehele SAIL-gebied -bestaande uit het het IJ en het hele havengebied- is gedurende die dagen een officieel evenementengebied. Het is streng verboden én praktisch onmogelijk om met een Boaty in dat gebied te komen. Boaty heeft geen vignetten die nodig zijn om het gebied überhaupt in te mogen varen. De reden daarvan is simpelweg dat dat niet veilig is. Onze bootjes zijn te klein en te langzaam om mee te doen in het extreem drukke ‘geweld op de open wateren’. 

Boaty is tijdens de SAIL-dagen wél gewoon open voor reguliere verhuur

We zijn uiteraard wel open tijdens SAIL. Je kunt voor die dagen dus gewoon online een bootje bij ons reserveren. Je betaalt daarvoor ook niet méér dan op andere dagen. Maar wees je er dus van bewust wat je wél en wat je níet mag op die dagen. Je mag dus absoluut níet op of bij het SAIL-gebied komen. Maar je mag wél gewoon lekker door de stad of over de Amstel varen.  
Voor vertrek teken je ervoor dat je niet probeert om toch op of in de buurt van het SAIL-terrein te komen met je Boaty. Als wij doorkrijgen dat je dit toch hebt geprobeerd, ben je ons een direct via je creditcard in te vorderen boete van euro 1.500,- verschuldigd.

Voor SAIL zijn arrangementen te boeken via de website van de organisatie

Iedereen die tijdens de intocht mee wil varen op een schip of in het SAIL-gebied wil varen, raden we aan om een arrangement te boeken bij één van de officiële partners van de organisatie van SAIL 2020. Dat is nu al mogelijk op de website van SAIL.