Onze policy m.b.t. Corona / COVID-19

Wij zijn open!

Je kunt weer bij ons komen varen! Bij ons varen is een veilige activiteit: we werken op reservering en contactloos, je mag alleen varen met een klein groepje varen en je bent in de buitenlucht.

Om besmetting en verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, volgen wij uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Daarom hebben wij sinds vorig jaar onze werkwijze en onze voorwaarden aangepast. Lees onderstaande s.v.p. aandachtig door.

Direct contact vermijden en 1,5 meter afstand houden

Wij hebben onze werkwijze aangepast om direct contact te vermijden en 1,5 meter afstand te houden. Dat betekent dat onze dienstverlening wat strenger en minder persoonlijk is dan je van ons gewend bent. We vertrouwen erop dat:
* jij en je gezelschap zich ook aan die 1,5 meter houden;
* je er begrip voor hebt dat e.e.a. wat langer kan duren dan normaal;
* je de instructies van ons personeel opvolgt.

Die 1,5 meter geldt overal:
* tot de andere gasten die een boot bij ons huren;
* bij het inchecken, op de steiger en bij de uitleg door onze medewerkers;
* op het water tot andere personen en boten
.

Maximaal aantal personen

De maximaal toegestane groepsgrootte is nu:
* in de meeste gevallen maximaal 4 personen per boot;
* alleen personen uit één huishouden mogen met 5 of 6 personen op een boot.

Hoge boetes bij overtreding

De waterpolitie en de gemeente handhaven op het aantal personen aan boord en de onderlinge afstand. Als je je niet aan de regels houdt, kun je een boete krijgen van € 95,- per persoon. 

De centrumgrachten zijn gewoon open, ook in het weekend

De grachten in het centrum zijn gewoon open, ook in de weekenden. Dat is goed nieuws natuurlijk: je kunt weer één van onze mooie grachtenroutes volgen of zelf een mooie route door het centrum verzinnen.

Alleen met pin betalen, het liefst contactloos

Wij nemen geen contante betalingen meer aan. Als je van tevoren online hebt geboekt, heb je al betaald. Als je op de dag zelf telefonisch hebt gereserveerd of spontaan langskomt, doen we de betaling ter plekke met onze mobiele pinautomaat, het liefst contactloos.

Corona of verschijnselen van Corona? Zeg je boothuur gratis af

Heb jij of iemand anders in je gezelschap Corona of verschijnselen die daarop kunnen duiden? Neem dan je verantwoordelijkheid en zeg je boothuur gratis af. Dan krijg je van ons een vaartegoed voor een andere keer. Dat tegoed is een jaar lang geldig en ook overdraagbaar aan iemand anders. 

Disclaimer

1) De rijksoverheid, de veiligheidsregio en de gemeente passen regelmatig hun beleid en de daarbij behorende richtlijnen en maatregelen aan. Wij volgen het overheidsbeleid en passen onze werkwijze en voorwaarden daar ook op aan. 
2) In het geval andere informatie op onze website en/of in onze algemene voorwaarden in tegenspraak is met bovenstaande informatie, dan geldt bovenstaande informatie.
3) Wij doen ons best om het risico op besmetting bij ons zo klein mogelijk te houden. Maar het blijft te allen tijde je eigen keuze en risico om bij ons te komen varen.